Neler Hakkında Yazıyorum?

1 Şubat 2017 Çarşamba

Love %50 - Film

Herkese merhabalar.
Daha önceden izlediğim ve nedense bayağıda sevdiğim bir film ile karşınızdayım. Nedense dememin nedeni filmi o kadar da sevilecek bir yanı olmaması. Yani daha başından okuyacak olanların hevesini kırmak gibi olacak ama filmin pek bir esprisi yok. Sanırım benim izlediğim zaman ki ruh halim filmi güzelleştirmiş olacak. Ya da son sahnelerde esas kızımıza verilen elma buketi de buna kadir olabilir.
İlk dakikadan spoi ama burası da böyle işte, n'aparsın...
Şimdi ise sıra filmimizin konusunda. Wu Hanni (Felicia Chin) Singapur'da yaşayan tatlı, pozitif düşünmeyi kendine ilke edinmiş ve biraz da şaşkın bir kızımızdır.
Bir gün bir kuyumcunun önünde beklerken o gün başına türlü aksilikler gelmiş olan sigortacı bir adamla karşılaşır. 
Zhang Wenkai (Kingone Wang) adlı birazcık işi kimliği olmuş olan aksi adam başına gelenlerin de etkisiyle duble şirretliği üzerinde barındırmaktadır. -Adamı şimdiden kötüleyeyim ki ileride çooook yakışıklı şeklindeki övgülerim biraz dengelensin. :)- İşte bu karşılaşmada taraflarımız kuyumcudaki süper ötesi (%50'lik) indirimin sadece sevgili olan çiftler için olduğunu öğrenince -kızımız kurnazlıktan, oğlumuz çaresizlikten- rol yapmaya karar verirler.
Artık daha ne olabilir ki denilen komedi dizileri gibi dertler teker teker değil de beşer beşer geldiği olaylar başlar filmimizde. Kuyumcusunun kapısının önünde aldıkları mücevherleri çaldırırlar. Sonra hırsızlar tarafından rehin alınıp soyguna uğrarlar. 
Ve yine sakar kızımız Wenkai'nin sevgilisine ulaşmanın tek yolu olan telefonunu kırar. Böyle böyle geçen zamanlarda ise pek çok şey olur. Gelin bol spoili bir göz atalım neler olmuş?

-Öncelikle karakterlerimizin bazı kareleri çok güzeldi. Özellikle gün batımında olan sahneler ayrı güzel gözüküyordu.


-Kızımız iyilik yapayım diye uğraşan kişilerden olunca oğlumuzun yakasını bir türlü bırakmaz.

Ama gördüğünüz gibi odun yine odun. Ama daha bu ne ki?
-Yemek yemeye gittiklerinde gördükleri yaşlı çiftle verilen mesajlar ne de tatlıydı öyle. Çevremizde daha çok aşkla yaşlanmış çiftler bulsak keşke.

-Her dakika yanınızda böyle elma yiyen bir varsa ve sizin elmaya alerjiniz varsa ne felaket olurdu değil mi?



-Şimdi kızımıza kızabileceğimiz bir nokta var ki. Hanni'nin evli bir adamla ilişkisi vardır. Klasik çapkın erkek modeli 'boşanıcam aşkım, nolur güven bana' der durur ama çalıştığı yerde ailesi ile gelen adamı görünce dağılan Hanni'yi Wenkai teselli eder.

-İş yerine giderken ki yolu da gösterelim.
-Hep alttan almayan bir karakter olan Wenkai strese girdikçe kızımıza sardı. İşte kanıtı.

Hanni'nin de bir çift lafı vardı tabi ki.
-Kızı hep aşağıladığının bir kanıtı daha. Amacı neydi bilmiyorum ama biz buna kaş yaparken göz çıkarma diyebiliriz.

-Hani şu aldatan adamdan bahsetmiştik ya bakın daha neler yapmış.


-Olay sırası tam doğru olmasa da yazıyorum işte. Şimdi araya düzelten çiftimizin tatlı hallerine geliyoruz. Düzelme sebebi de Hanni'nin Wenkai'nin bozulduğu için bağırıp çağırdığı işi hokkabazlıkla geri almasıydı. -Şuraya göz deviren bir ben koyuyorum.-

-Şimdi bu elemanın kartı, parası, her şeyi gittiği için gelinlik depozitosunu bile ödeyemez. Burada da iyi niyetlilikte master yapmış bir Hanni devreye girer.
Ki bu yaptığı ilk iyilik değil.
 Telefonunu da vermişti.
-Daha sonra güldük eğlendik şimdi asıl meseleye gelelim gibi bir bölüme girdi film. Bu tatlı çiftimizin kandırdığı kuyumcu onları aldıklarının yenileri geldiği için dükkanı çağırır ve kalabalığın etkisiyle zoraki bir evlilik teklifi yaşanır.

Burada bir süre üzgün üzgün oturan kızımızın karşısına elma buketiyle beliren oğlumuz buketi verip tekrar gecelere karışır.


-Ve sevgililer günü çatmıştır. Wenkai kız arkadaşına evlenme teklifi edecek, Hanni ise erkek arkadaşı ile yüzleşecektir. Ama ikisi de ilişkilerini bitirir ve birbirlerini önceden gittikleri yerde aramaya başlarlar.
-Gelelim diğer güzel karelere. Gün batımı enfesti kesinlikle.






-Çiftimizin birbirini tamamlayan resimleri de güzel bir ikili olmuş.




İşte böyle hem sevilen hem de eh işte denilen bölümleri olan bir filmdi. Beni zamanında ve hakkını yemeyeyim şimdi de mutlu ettiği için burada bulunmasını istedim. Umarım izleyenlerde az da olsa kafa dağıtıp eğlenmiştir. Daha çok yazmak istiyorum hatta başlıklarım baya birikti ama maalesef zamanım yok. Önceki yazımda belirttiğim gibi beni çok özleyen bir yakışıklıyla ilgilenmem gerekiyor. Artık okullar başlayınca biraz tembel öğrenci olur yazarım bolca.
Mutlulukla kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder