Neler Hakkında Yazıyorum?

1 Mayıs 2017 Pazartesi

When Wolf Falls in Love with Sheep - Film

Merhabalar.
Hadi bir yazı yazayım diye kendimi gaza getirmeye çalışsam da bir türlü o moda giremiyordum. Ancak vizelerden sonrada tembelliğe iyice alıştığımı görünce hem okul işlerini hem de blog işlerini biraz sıkılamanın zamanı geldi deyip buradayım.
Bugün sizlere süper bir film tanıtacağım. Çizim yapmayı seven ve onları esprili bir şekilde konuşturmaya bayılan biriyseniz bu film de ilginizi çekecektir.
Lisede başlayan Kore virüsünün mağdurlarından biri olduğumu yazmıştım önceki yazılarımda. Ancak çok çabuk sıkılan biri olarak tek bir ülkeye bağlı kalamadım yine. Bu sefer ki filmimiz Tayvan'dan geliyor. Mandarin dilene bayılıyorum. Aslında Asya dillerinin hepsini ayrı seviyorum ama bu başka. Filmi baş rollerinde Kai Ko (Tung) ve Jian Man Shu (Yang) var. Şimdi sizleri konuyu anlatma ve spoi kısmına alalım.
Efendim filmin konusu şöyle. Tung, sevgilisiyle çok mutlu bir beraberlik yaşamaktadır ancak bir sabah uyandığında sevgilisini evde bulamaz. Alnına yapıştırılan bir notla terk edildiğini öğrenir.-en vicdansız terk etme yöntemlerinden biriydi bence.-  Ve düşer yollara.
İşte o an.

Ve yola çıkma nedeni.


Bu da sevgilisinin onu terk etme nedeni.

Namyang caddesinde kendine fotokopicide bir iş bulur. sınav kağıtlarını çekip dershanelere götürmektedir. Bu sırada da hep sevgilisini yeniden görmeyi beklemektedir. İş yaptıkları bir dershanede çalışan Yang isimli bir kız vardır. Bu kız sınav kağıtlarına hep aynı kuzuyu çizmektir. Dershanenin sahibi de ilgi çekici olduğu için buna izin verir. Bir gün Tung sınav kağıdına bir kurt çizer. O kağıdı yok etmek isterken de patronu kurt resmi olan kağıdı fotokopiye verir. Tüm dershaneye dağıtılan sınav kağıtları toplandığında her öğrenci başka bir resim çizmiş ve kurt resmi popüler olmuştur. Eh durum böyle olunca Yang ve Tung'un arkadaşlıkları ilerler ve çok güzel sohbet sahneleri izleriz biz de. Film de her karakter ayrı ayrı önemli ve komikti. Hele sonunu görünce nasıl güldüm anlatamam. Fotokopicideki patron bayıldım. Bir de dershanedeki muhasebeci kız var ki onunda pilav satan çocukla çift olmasını çok isterdim nedense.
Şimdi gelelim resimler ve spoiye.

-Para bastığını hayal et.

Çünkü patron her şeyi paraya çevirmenin yolunu çok iyi biliyor.

-Keşke istediğimiz her şey öylece gökten düşse.

-Yukarıda günde bir iyilik demişti sevgili Tung. İyilik yaptığı zamanların birinde de kullanılmayan öğrenci dolaplarını temizler ve orada bazı eşyalar bulur.

-Ah gelelim filmin en karizmatik adamına. Şu gülüşe bakar mısınız?


Bu kişi sokakta yemek yapan bir rahiptir ve hobi olarak bu işi yaptığını söyler. Tung'un aşk hocalarından biri de bu adam olur ve ona kaybettiği köpeği ile ilgili bir hikaye anlatır. Sonunda da yukarıdaki sözü söyler.

-Uyurgezer kızımızla olan kısımlara başlayalım artık.

Bazı karşılaşmaların sonu tek parça bitmese de.

-Tabi Yang'ın da bir kalp acısı vardır.

-İkisi dertleşirken.



-Bu yüze kadar sayma olayının hikayesi de var elbette.


-Teselli anlarında.

-Bu şemsiye sahnesi çok güzeldi. Filmde hep küçük ipuçlarıyla bir şeyler anlatılmaya çalışılmıştı. Dikkatli izlenirse çok daha anlamlı olacağına inanıyorum.

Burada şemsiye uzun zamandır aynı yerde duruyordur ama bir türlü onu kullanmak isteyen kişi olmuyordur. Yang bunu fark eder ve bir anda koşa koşa onu alır ve başka bir sepetin içine koyar saniyeler sonra bir kadın şemsiyeyi alır ve biz yüzümüzü gülümseten o manzarayla karşılaşırız.
Bence burada aradığımız şeyler bulunduğumuz yerde yoksa bir yer değişikliği bize hayal ettiğimizden de güzel bir cevap sunabilir denmek istenmiş.

-Gerçekten de hayatta her şey biraz karman çorman değil mi?

-Bir de 13:14 hikayesi var. Onun sonu da bizim fotokopiciye bağlanınca çok şaşırmış ve gülmüştüm.





-Bir anlamlı parçayı ve bizim koca kurt meşhur olunca bakın fotokopici amca bunu nasıl paraya çevirdiğini de görün istedim.

-Tabi ki filmin en önemli parçası koyun çizimleri.

Bu da kurt resmini ilk çizdiği zamandan sonra fotokopiye gelen sınav kağıtları.

-Patron yine akıl hocası oldu.


-Ve kendini sorgulama anı.

-Sonunda yapılan dev organizasyon.
-En beklenmedik sürpriz.
Sevgilisini o kadar bekledi ama hiç göremedi. Tam vazgeçtiği anda ise karşılaştılar. Filmde fotokopi aynı zamanda günde bir iyilik adı altında yeni bir hizmet veriyor demiştik. Bu işlerden birisi de müşterinin kayıp köpeğini bulmaktı. Her gece Tung çıkıp köpeği arıyordu ama aslında köpek fotokopi dükkanının arkasındaki sokakta gezinip duruyordu. Daha sonra köpeğin asıl sahibi sokağa bırakılmış bir kediyi sahiplendiği sırada onun köpeğini de başka biri alıp evine götürdü. Bazen bazı şeyler başımıza gelmek zorundadır. Çözümü yanı başımızda da olsa ulaşamayız. O an için tek yapmamız gereken o sıkıntıyı yüklenmek ve ulaşamasak bile çözüm için çabalamak gerekir. Çünkü o çabalama sürecinde pek çok yeni kazanım elde ederiz.

-Sonunda kızı durdurur. Ama o da ne işler hiç de sanıldığı gibi değil. Dahası sen o kadar organizasyon yap kız için ama hiçbir şeyden haberin yokmuş gibi davran. Aman gerçek anlamda fedakarlık da bu değil mi zaten. Sonuçta Tung tüm bunları sırf o gitmesi diye yapmıştı.



-Bu son beni öyle bir ters köşe yaptı ki. Hem o rahip hem de fotokopi sahibi az değilmiş. Filmin Eros'larımış meğersem. Ah o muhasebeci kızla pilavcı çocuğu da ayarlasalarmış birbirlerine keşke. Neyse artık.

Evet bir film tanıtımımız daha bitti. Güzel, eğlenceli, acayip komik bir film. Herkes izlesin derim ben. Bayıldım çünkü.
Mutlulukla kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder