Neler Hakkında Yazıyorum?

20 Haziran 2017 Salı

Ai (Love) - Film

Merhabalar.
Öneri Makinesi ile yaptığım meydan okumayı saymazsak bloğa uzun zamandır yazı girmiyordum. Tamamen biten sınavlarım ve evime dönmenin şerefine ilk yazımı hemen yazıyorum. Kış aylarında izlediğim ve izlediğim anda yazmalıyım dediğim bir film Ai. Çince'de aşk anlamına geliyor. Ve bir yerde aşk varsa ben oradayım. :) Filmi her zaman olduğu gibi Yeppudaa'dan izledim. Sizler de oradan bulabilirsiniz.
Film Tayvan-Çin ortak yapımı. Benim en sevdiğim uzak doğu dili olması da sevmemin nedenlerinden biri. Filmde birbiriyle bir şekilde bağlantılı çiftlerin aşk hayatları anlatılıyor. Ben tüm çiftlere bayıldım. Çünkü her yaş gurubu ve durumda yaşanan aşkı anlatmış. Aşk uğruna yapılanlar da, aşk yüzünden vazgeçilenler de var. Aşktan korkanlar, aşka inanmayanlar... Tek kötü yanı biraz daha uzun olmasını istememdi. Evet şimdi bol spoili anlatımımıza geçelim.
-Öncelikle bu gün batımıyla içiniz ısınsın.
-İlk çiftimiz bu üçlü.
Böyle söyleyince de biraz tuhaf oldu ama bu üç arkadaş arasında yaşananlar filmimizin bir kısmını oluşturuyor. Sağdaki kızımız resimdeki çocuğun kız arkadaşıdır. Diğer kızınsa en yakın arkadaşı. Ancak bir gece onların ihanetine uğrar ve soldaki kız hamile kalır. Biz filme onun hamileliğini öğrenerek başlarız. Üç karakter de bu olayı nasıl karşılayacağını bilemez ve bir şekilde çözüm bulmaya çalışırlar. Biz de onların hikayesinde bu süreci izleriz.




-Burada babanın tepkisi süperdi. Boşuna dram yaratmanın ne gereği var. Dünyaya bir bebek geliyor bizim ülkemizde de bu çok yanlış sayılsa da bazı insanlar çocuk sahibi olmak için evlenmek istemeyebilir. (Kesinlikle kendime pay çıkaracağım için değil. :D)


-En sonunda kızımız olayı kabullenir ve arkadaşı ile sevgilisini affeder. Ve çok güzel bir resim yapar.




-Arkadaşlıklarının sınandığı çetin bir sınavdı. Kabullenmesi çok zor bir şey olsa da sevgi (ai) kazandı diye düşünebiliriz.


-Bir diğer çiftimizde işte karşınızda.
Yaşlı adam üçlüdeki ressam kızın babası yanındaki de genç sevgilisi. Tamamen magazinsel ve maddiyata dayalı bir ilişki yaşarlar. Herkes kendi halindedir. Bu tür ilişkilerde hep kadın suçlanır nedense ama filmde neden böyle davrandığı çok güzel anlatılmış.
İnsan ilişkileri çok karmaşık gerçekten yine de insanları yargılamadan önce anlamaya çalışmalıyız.


Yanındaki adam da arkadaş grubundan biri aynı zamanda filmin başında adamın sevgilisiyle takıldığını öğreniriz.

-Üçüncü çiftimiz biraz atarlı giderli.
Aşka inanmayan bir adam ve aşkta kalbi kırılmış bir kadın.
Emlakçı olan kızımız avlusu olan geleneksel evi satmak için müşteriyle buluşmaya gider. Bu sırada adam da emlakçının gelmesi bekliyordur. Birkaç saat geç de olsa kızımız yetişir ama felaket bir haldedir. Adam vazgeçmesin diye her şeyi yapar. En son aksilik evin anahtarlarını unuttuğunu fark eder ve çatıdan atlamak ister. Tabi hasar da büyük olur.

İkilimiz soluğu karakolda alır. Adamın Tayvan'lı olduğunu öğrenen kızımız bir anda gıcıklaşarak ters davranmaya başlar. İkili hem birbirlerini hiç sevmezler hem de bir türlü ayrılıp kendi yollarına gidemezler. Kızın oğlu kaybolur. Adam bulur. Tabi bu sırada polis memuruyla da ahbap olmuşlardır. Ama kızımız durur mu adamı çok sert bir şekilde reddeder. Sonra da resimdeki gibi pişman olur. Ancak her aşk filmi gibi bu da bir şekilde tatlıya bağlanır tabi. Günümüz gençlerinin en sevdikleri çift tipi bence bunlar. Nefretten doğan aşk. Tam anlamıyla bu ikisini anlatıyor bu söz.






-Geldik en tatlı çiftimize.
Kızımız yaşlı adamın sevgili olmakta efendim. Aşka inanmayan adamla yaptığı otel kaçamağında otelde çalışan çalışanla karşılaşır. Kadın ünlüdür ve genç adam da zaten ondan etkileniyordur. Bir gece parti çıkışı yaşlı adam kızı zorla arabaya bindirmeye çalışırken tutar kızın kolundan adamdan kaçmaya başlarlar. Aşağıdaki gülüş aşkın kanıtı zaten.

Kızımız zamanla bunaldığı hayatından kaçıp genç adamın evinde soluklanmaya gelir. Bu genç adam da hamile kızımızın ağabeyidir bu arada. Gördüğünüz gibi herkes birbiriyle bağlantılı aslında. Toplu bir davet olsa al başına belayı herkesin birbiriyle geçmişi var. Komşu teyzelere iyi dedikodu çıkardı yalnız. :)
Neyse toparlayalım. Bu ziyaretlerle biz de kızımızın geçmişini, neden böyle davrandığını anlarız. Tabi bu ikisi de iyiden iyiye yakınlaşırlar. 



Ama kızımız artık kendi kendine yetebilmek ister ve iki adamı da terk edip düğün organizatörü olarak çalışmaya başlar. Sonra bir gün ikisi yaşlı bir çiftin düğününde karşılaşırlar. Kız organizatördür, çocuk ise garsonluk yapıyordur. Şampanya kapaklarından taktıkları yüzüklerle birbirlerine evlilik sözü verirler. Ve bence tüm o şaşalı, pankartlı, onlarca kameralı tekliflerden kat kat güzeldir.



İşte böyle güzel, eğlenceli, bol müzikli bir filmdi. Ben müziklerini de buldum. Shazam sağ olsun.
İzlemek isteyenler,uzak doğu filmlerini beğenenler bunu da beğenirler diye düşünüyorum. Hızlıca akıp bittiğinde sizi mutlu eden bir film.
Mutlulukla kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder