Neler Hakkında Yazıyorum?

7 Eylül 2017 Perşembe

Hibi Chouchou - Manga

Merhabalar.
Sizlere yine bir manga tanıtıyorum. Tatlı mı tatlı bir seri bu sefer ki. Hakim olan utangaçlık duygusu öyle güzel anlatılmış ki karakterlerin birbirlerine duydukları çekingenlik çok net hissediliyor.
Konusu şöyle, Suiren güzeller güzeli bir kızdır. Çizimi bile güzel siz düşünün. :) Orta okulda klasik ondan hoşlanan erkekler onun saçını çekmiş, eşek şakaları yapmış ve daha türlü zorbalıklarla dikkatini çekmeye çalışmışlar. Ancak işler Suiren için çok başka şekilde gelişmiş ve zaten içine kapanık olan kızımız erkeklerden de korkmaya başlamış. Yanında onu hep koruyan arkadaşı olsa da lisede de dikkat çekince giderek kaçıp saklanan hiç konuşmayan birine dönüşmüş. Ee shoujo manga olacak ya bu korkak kızımız liseye başladığında hala ilgi odağıdır ancak gözü kimseyi görmezken ona hiç dikkat etmeyen, soğuk birini görür ve ona aşık olur. Bu kişi de Kawasumi-kun'dur. İki içine kapanık aşık çekingen bir şekilde ilişkilerini yaşamaya çalışırlar ve ortaya masum bir lise hikayesi çıkar.
-Karakterlerimiz.
Suiren
Kawasumi
-Seride bu şekilde olan çizimler çok hoşuma gitti. Bolca da vardı hani.


-Suiren isminin anlamı yüksek yerdeki çiçek demekmiş. Okuldaki herkes ona bu şekilde hitap ederken o kelebek olmayı ister.
Ki böylece rahatlıkla uçup Kawasumi-kun'a yetişebilsin.
Ve bir bölüm de Kawasumi-kun da onun bir çiçekten çok kelebeğe benzediğini söylüyor.
-Suiren'in olduğu çizimler aşırı tatlıydı bence. Özellikle utangaç bir karakteri okumak daha sıcak hissettirdi.
Burada Kawasumi-kun'u izlediği aşikardır her halde. :)
Daha sosyal biri olmak istediğinde...
-Ve şaşkın aşıklar.

Burada festivallere geliyor ikisi ama okul arkadaşları Suiren'i görüp rahatsız edince çözümü maskelerde buluyorlar.
Uyurken bile elinden düşürmüyor tabii ki. >v<
-İlk hoşlantılar başladığında.


-Burada ikili nihayet çıkmaya başlıyor ve buluşmaya gidiyorlar. Suiren buluşma için kavunlu ekmek yapıyor. Ama Kawasumi kavunlu ekmeği hiç sevmediğini söylüyor. Randevu boyunca her konuda anlaşmazlık yaşayan ve hiçbir ortak zevkleri olmadığı öğrenen çift için Suiren'in en sevdiği yiyeceğin de diğeri tarafından sevilmediğini öğrenmek biraz yaralayıcı oluyor.
Manga uzun zamandır güncel vermedi. Bu yüzden tam bunlar oldu derken kesiliyor bölümler ama başka dillerde ilerlemiş diye biliyorum. Severseniz oralardan da takip edebilirsiniz. Masum, sıcak bir ilk aşk hikayesi. Suiren'e bayılıyorsunuz okurken. Vakit geçirmek için göz atabilirsiniz.
Mutlulukla kalın.

2 yorum:

  1. Ne kadar güzel ifade etmişsin. Hikaye boğmadan net bir şekilde.
    Anlatırken tebbessüm etmemek elde değil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Çok sevdiğim bir hikaye. :)

      Sil